De weg vragen
24 september 2015
Van La Guijarose naar Palma de Rio.
We hebben een Michelin kaart van 1:400000, da's 1 cm op de kaart die 4 km in't echie voorstelt (ongeveer). Omdat ik de route uitzetten het leukst vind, buig ik mij over deze route. Zoveel mogelijkheden zijn er niet op de kaart. Naar boven en dan naar links of naar beneden en dan naar rechts. De één begint iets eerder met de grote weg dan de ander.
Mijn nieuwe speeltje -Locus Pro op de Wolfgang - kan geen andere varianten vinden.
Onderweg doen we toch een poging om een doorsteek te vinden. We stoppen bij een tankstation. In mijn Spaans vraag ik aan de daar aanwezige mannen (tankstation is meestal ook een bar en het is tijd voor pauze) of er nog een andere weg naar Palma is. Wat dan volgt zie je vaak in films. Om het hardst schreeuwen de mannen in rap Spaans (?) aanwijzingen, vingers wijzen alle kanten op, ze gaan stevig met elkaar in discussie. Leen en ik staan met een bevroren glimlach te kijken. Aan het eind van de bar lacht de jongste van het stel bulderende mannen ons toe danwel uit. De tankstationbeheerder schiet ons te hulp. Hij vat samen, snoert de oudste de mond (deze sputtert nog een kwartier na door steeds weer zijn eigen route te herhalen) en uiteindelijk hebben we een route.
En tja, het is exact dezelfde als de kaart aangeeft, maar wat ken't skelen? Deze film blijven we herhalen!